Nieuws

Mondkapje verplicht in Amsterdamse musea

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Wie het Rijksmuseum en veel andere Amsterdamse musea wil bezoeken, moet vanaf vandaag een mondkapje dragen. Dit is het gevolg van de verscherpte maatregelen in de hoofdstad. De mondmaskerplicht geldt voor bezoekers vanaf dertien jaar.

Onder andere het Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, Anne Frank Huis, Museum Van Loon en Museum het Rembrandthuis voeren de plicht vanaf vandaag ook in. Huis Marseille verplicht het dragen van een mondkapje niet, maar het fotografiemuseum adviseert het wel dringend.

Mondkapje met een afbeelding van Vincent van Goghs zonnebloemen. Foto: Evert-Jan Pol.

In musea in andere steden geldt de mondkapjesplicht in de meeste musea niet. Het Philips Museum in Eindhoven verplicht het dragen ervan wel en het Mauritshuis in Den Haag adviseert het. Op de sites van de verschillende musea staat of het dragen van een mondkapje al dan niet verplicht is.

Sinds vandaag is er in de Tweede Kamer een meerderheid vóór het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimtes. Het is dus mogelijk dat ook andere musea binnen afzienbare tijd een mondkapjesplicht invoeren.

Update 1 oktober 2020:

Sinds gistermiddag geldt er in heel Nederland een dringend advies om in openbare binnenruimtes een mondkapje te dragen. Daar vallen musea ook onder.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share