Nieuws

Drents Museum stelt Armenië-expositie uit

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Het Drents Museum heeft de tentoonstelling Ararat – Schatten uit het oude Armenië verplaatst naar naar het voorjaar van 2022. Ze stond gepland voor komend voorjaar. Dit is het gevolg van de aanhoudende coronacrisis.

Bronzen beeld van een edelhert, 1200-1000 v.Chr., Tolors, © History Museum of Armenia, Yerevan.

Doorslaggevend voor het besluit waren de nieuwe coronamaatregelen die het onmogelijk maken dat koeriers het luchttransport van de objecten vanuit Armenië begeleiden. Het Drents Museum en bruikleengever History Museum of Armenia besloten daarom samen de expositie een jaar door te schuiven. De tentoonstelling zou openen op 28 maart. De nieuwe startdatum wordt 25 april 2022.

Vanwege het uitstel duurt de tentoonstelling over de Groningse kunstenaar Henk Helmantel langer. Vanwege de sluiting van de musea was deze slechts acht weken te zien. Het museum verlengt de expositie met stillevens en kerkinterieurs tot en met 5 september.

De expositie Matthias Weischer – Bühne is eveneens langer te zien, en wel tot en met 27 juni. Die was nog maar vier weken open tot de lockdown.

Die verlenging heeft weer als gevolg dat de tentoonstelling Beyond Belief pas op 11 juli van start gaat in plaats van 18 april. Deze presentatie biedt een overzicht van monumentale schilderijen die de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Deborah Poynton de afgelopen tien jaar maakte.

De grote Frida Kahlo-tentoonstelling Viva la Frida! blijft vooralsnog onveranderd op de agenda staan. Deze opent op 10 oktober.

Lees ook: Henk Helmantel verheft alledaagse tot schatten

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share