Nieuws

Lopen over een regenboog in tuin Centraal Museum

0 0
Read Time:52 Second

Een jongetje rent heen en weer over het tijdelijke regenboodpad in de tuin van het Centraal Museum. De vrolijke kleuren springen direct in het oog en nodigen uit om erop te flaneren, of hollen. Het pad is aangelegd ter gelegenheid van het Midzomergracht festival in Utrecht.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

Het Midzomergracht festival is een jaarlijks evenement dat in het teken staat van de de lhbti+-gemeenschap. Het duurt normaal tien dagen en trekt dan zo’n 12.000 bezoekers. Vanwege corona gaat het dit jaar echter niet door.

Om toch nog enigszins zichtbaar te zijn heeft de organisatie een regenboogpad aan laten leggen in de tuin van het Centraal Museum. De regenboog is het symbool van de lhbti+-gemeenschap.

Het museum lijkt een toepasselijke locatie daarvoor. Eerder nam het namelijk al het regenboogzebrapad op in diens collectie. Dat kleurrijke zebrapad bevindt zich in het centrum van Utrecht.

Het nieuwe tijdelijke regenboogpad blijft liggen tot en met 13 juli. De tuin van het museum is te bezoeken zonder ticket en dus zonder reservering.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share