Nieuws

Groeien onder een Mondriaan

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Fotografe Anne Karine Lemstra maakt al vijftien jaar lang in mei een foto van haar dochter voor de Victory Boogie Woogie. Dit jaar was Kunstmuseum Den Haag, waar het werkt hangt, echter gesloten. Dus ging Lemstra op de dag van de heropening terug met haar inmiddels achttienjarige dochter voor een nieuwe foto bij Piet Mondriaans laatste schilderij.

De 15 foto’s uit de serie Becca Grows van Anne Karine Lemstra.

Het begon allemaal met een poster van de Victory Boogie Woogie op de kamer van de destijds driejarige Becca. De peuter vond de kleuren fantastisch en noemde het haar schilderij. De fotografe nam haar dochter daarom mee naar toen nog Gemeentemuseum Den Haag. Het meisje ging ervoor staan waarop haar moeder de foto maakte die de nu al vijftien jaar lopende serie Becca Grows inluidde.

“Het viel me op dat ze er precies onder paste”, vertelt Lemstra in een  Instagrampost van Kunstmuseum Den Haag. “Het ziet er inmiddels naar uit dat het kleine blauwe vierkant dat Becca wilde bereiken altijd boven haar hoofd zal blijven, tenzij het schilderij lager wordt opgehangen.”

Lemstra neemt haar dochter ook steeds mee omdat ze vindt dat opgroeien met kunst belangrijk is. “De vele bezoeken aan het Kunstmuseum vormen hopelijk een goede basis voor een levenslange liefde voor kunst.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share