Geen categorie

Toegang tot museum in ruil voor wederdienst

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Stedelijk Museum Schiedam heeft een nieuw soort entreekaartje geïntroduceerd: het wederdienstkaartje. Daarmee krijgen bezoekers gratis toegang als ze het museum een wederdienst verlenen.

Ontvangstruimte van Stedelijk Museum Schiedam. Foto: Evert-Jan Pol.

“We weten dat sommige mensen nog minder te besteden hebben dan voorheen’, vertelt museumdirecteur Deirdre Carasso. “Daarom kun je voortaan gratis naar binnen in ruil voor een wederdienst.”

Bezoekers mogen zelf bedenken wat ze als wederdienst aanbieden. Ze kunnen bijvoorbeeld meedenken over de manier waarop ze het gebouw en de nieuwe looproute ervaren”, aldus het museum in een persbericht. “Zijn de nieuwe coronamaatregelen duidelijk? En wat valt te verbeteren aan de website en/of de sociale media? Ook dat horen we graag als wederdienst.”

Het nieuwe wederdienstkaartje past bij Stedelijk Museum Schiedam, vindt Carasso. “We willen dat het museum er voor iedereen kan zijn. We maken dit museum samen. De wederdienst, waarbij je als bezoeker meehelpt, past daar goed in.”

Het wederdienstkaartje ligt in het verlengde van het buffet van het museum. Daar konden bezoekers pakken waar ze zin in hadden. Na afloop betaalden ze wat ze het waard vonden. Vanwege corona is het buffet echter tijdelijk gesloten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share