Geen categorie

Taco Dibbits nieuwe directeur Rijksmuseum

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Nieuws

Taco Dibbits is benoemd als nieuwe hoofddirecteur van het Rijksmuseum. Hij volgt per 15 juli Wim Pijbes op, die algemeen directeur wordt van het nog te openen museum Voorlinden.

Dibbits (1968) werkt sinds 2002 in het Rijksmuseum, sinds 2008 als directeur collecties. Hij speelde een centrale rol bij de inrichting en presentatie van het vernieuwde Rijksmuseum, dat na de renovatie in 2013 weer zijn deuren opende. Hij werkte mee aan de ontwikkeling van Rijksstudio, de succesvolle website van het Rijksmuseum. Ook stond hij aan de wieg van stond hij aan de wieg van de zeer succesvolle tentoonstelling Late Rembrandt in 2015. En hij was nauw betrokken bij de aankoop door Nederland en Frankrijk van Rembrandts Marten en Oopjen.

“Taco Dibbits paart een grote internationale ervaring aan zijn passie voor kunst en geschiedenis”, aldus Jaap de Hoop Scheffer, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum. “Hij is nu reeds een boegbeeld van het Rijksmuseum. Vanuit de inhoud gedreven is Taco bij uitstek in staat verder vorm te geven aan de voortgang van het proces van vernieuwing en ontwikkeling, noodzakelijk om de bezoeker van het museum steeds weer te inspireren en te verbazen.”

Taco Dibbits.
Taco Dibbits.

Zelf zegt Dibbits dit over zijn benoeming: “Het Rijksmuseum is één van de mooiste musea in de wereld, het is daarom fantastisch om er leiding aan te mogen geven. De schatten van het museum hebben volgens mij de kracht te verbinden. Het is een museum van en voor iedereen.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share