Geen categorie

‘Verboden’ portret koningin Elizabeth eindelijk te zien

0 0
Read Time:47 Second

Nieuws

Een portret van koningin Elizabeth is 61 jaar nadat het werd geschilderd eindelijk te bewonderen. Omdat het niet leek op het Britse staatshoofd, werd al die jaren uit het zicht gehouden. Sinds afgelopen vrijdag wordt het tentoongesteld in St George’s Hall in Liverpool. Dat meldt de BBC.

Op het portret, geschilderd door John Napper, heeft de vorstin een extreem lange nek. De schilder, die in 2001 overleed, beschreef het schilderij zelf als “een prachtig schilderij van een koningin, maar niet deze koningin”. Later zou Napper nog een portret van de koningin schilderen, en dat schilderij hangt nog steeds in het gemeentehuis van Liverpool.

Het portret van koningin Elizabeth, door John Napper. Foto: St George's Hall.
Het portret van koningin Elizabeth, door John Napper. Foto: St George’s Hall.

Recent kreeg Paul Emsley, die een portret van prinses Catherine maakte, ook veel kritiek te verduren. Dit portret lijkt wel op Kate Middleton, maar daarop zou ze veel te oud lijken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share