Nieuws

Martine Gosselink nieuwe directeur Mauritshuis

0 0
Read Time:53 Second

Martine Gosselink is benoemd tot algemeen directeur van het Mauritshuis in Den Haag. Per 1 april volgt ze Emilie Gordenker op, die sinds begin deze maand aan het roer staat van het Van Gogh Museum.

Gosselink is afkomstig van het Rijksmuseum, waar ze de afdeling geschiedenis leidde. Ze hield zich daar onder meer bezig met programmering, aankoopbeleid, onderzoek naar herkomst van koloniale collecties en de organisatie van evenementen, waaronder de jaarlijkse Nacht van de Geschiedenis.

Martine Gosselink.

Zij was verantwoordelijk voor verschillende historische exposities, zoals de jaarlijkse fototentoonstelling Document Nederland. De aankomende tentoonstellingen Slavernij (september 2020) en Revolutie! (2021, over de onafhankelijkheidsoorlog in Indonesië), kwamen tot stand onder haar leiding.

Vóór haar werk bij het Rijksmuseum was Gosselink werkzaam als mede-eigenaar van cultureel collectief De Nieuwe Collectie. Sinds 1995 realiseerde zij tentoonstellingen, publicaties en culturele projecten voor musea in onder meer Nederland, New York, Iran en Sri Lanka. Momenteel is ze te zien in de zesdelige serie Historisch Bewijs (elke woensdag om 20.30 uur op NPO2).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share