Nieuws

Bodypainters leggen naturistenbestemmingen bloot

0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second

Naakt is al eeuwen een populair thema in de kunst. Menigeen poseerde zonder kleren voor een schilder. De kunstenaars van Gekleurd Naakt schilderen zelf geen naakten, maar schilderen óp naakten. Speciaal voor France 4 Naturisme, aanbieder van zes naturistencampings in Frankrijk, maakten ze een fotoserie over die campings.

Lavendelvelden bij Domaine de Bélézy.

Voor het project beschilderden Iepke Seebregts en Saskia Hoek van Gekleurd Naakt een aantal leden van de NFN (Naturisten Federatie Nederland) van top tot teen. Het maken van elk ‘schilderij’ en de uiteindelijke foto nam minstens acht uur in beslag.

“Wat ons juist zo aantrekt aan het beschilderen van menselijke lichamen is dat de manier van werken veel intiemer is”, vertelt Iepke Seebregts. “Je maakt contact met de modellen en leert elkaar kennen. Het menselijk lichaam heeft ook allerlei mooie vormen en lijnen die je met verf heel mooi kunt accentueren. Voor de reeks van France 4 Naturisme beschilderden we naturisten en die waren gelijk heel vrij in hun naakt zijn. Dat werkte voor ons heel fijn.”

Atlantische kust bij domein Arnaoutchot.

Seebregts en Hoek lieten zich voor de serie portretten inspireren door de natuur en vakantie en specifieker nog, de activiteiten die mensen dan ondernemen. Een van de foto’s toont een fietsende vrouw en op een andere afbeelding kijkt een jong gezin uit over de zee. De zee die zich goed leent voor surfen, getuige een andere foto. Op weer een andere voorstelling geniet een stel in een bosrijke omgeving van een picknick.

Middellandse Zee bij Le Sérignan Plage Nature.

Een van de deelnemers aan het kunstproject is Marjolijn Dijkstra-Post. “Ik wilde al jaren eens gebodypaint worden”, zegt ze. “Kunst laten maken van je lichaam, dat leek me zo gaaf! Toch deed ik nooit iets met die wens, ik vond dat ik er niet het lijf voor had. Drie jaar geleden ben ik flink afgevallen en daardoor voelde ik me lekkerder in mijn lichaam. Toen de oproep van France 4 Naturisme voorbij kwam waar juist gevraagd werd naar lichamen in alle soorten en maten, heb ik geen seconde getwijfeld en mij gelijk aangemeld.”

Alle foto’s zijn te zien op de website van France 4 Naturisme.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share