Nieuws

Musea verkozen tot leukste uitje

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

De Nederlandse musea waren vorig jaar lange tijd gesloten en ook dit jaar mochten ze hun deuren nog niet vaak openen. Toch vielen negen musea in de prijzen bij de ANWB-verkiezing Leukste uitje van Nederland 2021.

De ANWB organiseerde de verkiezing van het Leukste uitje voor de elfde keer. Zes deskundigen op het gebied van dagjes uit vormden de vakjury en bepaalden gezamenlijk de genomineerden per provincie. Dit deden zij aan de hand van diverse criteria zoals sfeer, klantvriendelijkheid en prijs/kwaliteit-verhouding. Vervolgens was het de beurt aan de ANWB-leden mochten vervolgens hun stem uitbrengen  op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden ruim 80.000 stemmen uitgebracht.

Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Foto: Evert-Jan Pol.

Twee musea werden tot winnaar uitgeroepen in hun provincie. Het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem is volgens de stemmers het leukste uitje van Gelderland en het Nationaal Militair Museum in Soest dat van Utrecht. Beide musea werden bekroond met een Gouden award. In de provincie Utrecht was er ook nog eens brons voor het Spoorwegmuseum in de stad Utrecht.

Ook in zes andere provincies eindigde een museum in de top 3. In Noord-Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland wonnen respectievelijk Museum Klok & Peel in Asten, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en het Mariniersmuseum in Rotterdam zilver. Brons was er voor Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad (Flevoland), Fries Museum in Leeuwarden (Friesland) en Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen (Zeeland).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share