Nieuws

Fotograaf legt dagelijks leven tijdens corona vast

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Stedelijk Museum Schiedam heeft kunstenaar Margi Geerlinks opdracht gegeven het dagelijks leven in Schiedam tijdens de coronacrisis vast te leggen. Ze zal mensen in vitale beroepen voor haar lens vragen: docenten, leerlingen, medewerkers in de zorg, een begrafenisondernemer.

Margi Geerlinks, Berenjacht, Schiedam, 2020, Stedelijk Museum Schiedam.

De Schiedamse serie over het dagelijks leven trapt af met foto’s van baby Jade en een grote beer. Geerlinks fotografeerde ze op verschillende plekken in de stad. Beer en baby zitten beiden in quarantaine, zegt Geerlinks. “Veel moeders houden hun baby’s binnen. Zie je hoe prachtig Jade haar handje tegen het raam drukt?” De beer is onderdeel van een landelijke actie waarbij mensen spontaan teddyberen voor het raam zetten. Op die manier hebben kinderen iets te doen: zoveel mogelijk beren in hun buurt ontdekken.

Met de opdracht legt het museum de geschiedenis van de stad en de verhalen van de mensen vast, zegt museumdirecteur Deirdre Carasso. Dat is een belangrijk onderdeel van het beleid en de programmering. De nieuwe serie krijgt een plek in de collectie hedendaagse kunst van Stedelijk Museum Schiedam.

Het fotowerk van Margi Geerlinks (1970) gaat bijna altijd over mensen. Eerder fotografeerde ze de moeder van Hugo Borst die aan Alzheimer leed. Een deel van die serie was tot en met vorig jaar in het museum te zien onder de titel Ma.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share