Nieuws

Museum past op kamerplanten in zomervakantie

0 0
Read Time:56 Second

Plantenliefhebbers kennen het vast wel: je gaat twee weken op reis, maar wie geeft de planten dan water? Het zou zonde zijn als ze bij je terugkomst allemaal de kopjes hebben laten hangen. Stedelijk Museum Schiedam biedt uitkomst. De plantjes mogen daar logeren.

Foto: Evert-Jan Pol.

Volgens het museum krijgen de planten “een mooi plekje, veel liefde en vriendelijke woorden, zodat ook zij een leuke tijd hebben”. Op verzoek van een planteneigenaar draaiden medewerkers vorig jaar zelfs speciaal voor de planten soulmuziek van Diana Ross.

Het is dit jaar ook mogelijk om stekjes en (eetbare) plantjes te ruilen. Voor het ruilen van de plantjes en stekjes staat vanaf half juli tot en met eind augustus een kas op het plein van het museum. Die bevordert de groei en beschermt de plantjes tegen regen, wind, zon en hongerige vogels. Iedereen mag een stekje komen brengen. Zie je iets leuks? Dan kun je dat meenemen.

Vakantievierders kunnen hun planten tot en met zondag 30 augustus afgeven bij de balie van het museum. Aanmelden hoeft niet. De plantvakantie is coronaproof.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share