Nieuws

AOW’ers doneren vakantiegeld aan culturele sector

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Krijg je een AOW-uitkering en kan je het vakantiegeld wel een jaartje missen? Doneer dat dan aan de culturele sector. Dat is de oproep die de initiatiefnemers van de campagne #DoeMeeMetJeAOW doen aan AOW’ers.

Initiatiefnemers Corine en Hein Muller startten de campagne omdat ze de door corona zwaar getroffen culturele sector wil steunen. ‘Wij genieten van toneel, film en opera. “Wij vinden dat de jongere generaties in deze coronatijd voor de hele maatschappij offers brengen. We willen daarom graag iets terugdoen en hopen op deze manier een steentje te kunnen bijdragen.”

AOWérs steken een helpende hand toe aan de cultuursector. Foto: Evert-Jan Pol (gemaakt in Bibliotheek Neude in Utrecht).

De oproep is nadrukkelijk gericht aan die groep ouderen die AOW ontvangen, in een financieel stabiele positie verkeren en het vakantiegeld kunnen missen. Doneren kan via de website Doemeemetjeaow.nl. Het vakantiegeld is op woensdag 20 mei op de rekening van alle AOW’ers gestort.

Acteur Gijs Scholten van Aschat is als ambassadeur betrokken bij de actie. “Toen ik hoorde van dit plan was ik meteen enthousiast omdat het niet van de overheid maar van Nederlandse cultuurliefhebbers afkomstig is. Een hartverwarmende actie van ons publiek dat al maanden verstoken is van kunst en cultuur, en ons zo wil helpen overleven.”

Het Prins Bernhard Cultuurfonds werkt mee aan het initiatief. Die organisatie int de giften innen en kent ze toe aan zorgvuldig geselecteerde culturele initiatieven die onze steun nodig hebben. De actie richt zich met name op kwetsbare kunstvormen, van en door professionele theatermakers, musici, kunstenaars en andere makers. De ontvangen donaties komen volledig ten goede aan deze initiatieven.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share