Nieuws

Museum maakt digitale expositie over coronatijdperk

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Het Amsterdam Museum maakt een tentoonstelling over de impact van het coronavirus op Amsterdam en het dagelijks leven van haar inwoners. Corona in de stad. Een digitale tentoonstelling over Amsterdam in het coronatijdperk is vanaf medio mei digitaal te zien.

In de tentoonstelling staan niet de verklaringen en feiten van ministers en experts over het virus centraal, maar juist de alledaagse verhalen en ervaringen van mensen in de stad. Vanaf 30 april kunnen alle inwoners, bezoekers en liefhebbers van Amsterdam een geschreven verhaal, foto, gif, video, audiofragment of een andere uiting over een aspect van de coronacrisis in de stad delen met het Amsterdam Museum. Dit kunnen anekdotes, herinneringen, dromen, toekomstwensen, beschouwingen en andere coronagerelateerde boodschappen zijn. Een selectie is te zien in de digitale presentatie.

Foto: Quinn Broers.

“Wij zijn als museum gespecialiseerd in het verzamelen en presenteren van cultureel erfgoed in relatie tot de geschiedenis, het heden en de toekomst van Amsterdam en de Amsterdammers”, legt artistiek directeur Margriet Schavemaker uit. “Amsterdam is in het coronatijdperk beland, een bijzonder heftige periode in onze geschiedenis. Het is voelbaar in alle haarvaten van de stad, het raakt iedereen. Daarom willen wij dit tijdperk nu documenteren om in de toekomst het verhaal van deze periode te kunnen vertellen. Daarnaast hopen wij door het samenbrengen van persoonlijke verhalen van kwetsbaarheid, troost, eenzaamheid en solidariteit, Amsterdam en de Amsterdammers met elkaar te verbinden.”

Corona in de stad is onderdeel van het project Collecting the City, waarin Amsterdam Museum samen met de OBA, UvA, Stadsarchief, Storytellingcentre, Tropenmuseum en de gemeente Amsterdam onder bewoners van de stad verhalen verzamelt als cadeau voor het 750-jarige bestaan van de stad in 2025.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share