Nieuws

Musea krijgen geld voor tentoonstellingen

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Goed nieuws oor kunstmusea die in deze onzekere coronatijden toch een nieuwe tentoonstelling willen maken. Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation stellen daar samen in totaal 300.000 euro voor beschikking.

De Vereniging Rembrandt kwam eind april met het initiatief De kracht van onze Nederlandse collecties. Kunstmusea kunnen een bedrag van maximaal 10.000 euro aanvragen voor de inrichting van een presentatie rond werk uit de eigen collectie in de eerste maanden na de heropening. Daarvoor had de vereniging 150.000 euro beschikbaar. De Turing Foundation heeft besloten dat bedrag te verdubbelen.

Membrane van Antony Gormley, met daarachter De travers et trop grand (rouge) van Daniel Buren in de collectietentoonstelling Less is More in Museum Voorlinden. Foto: Evert-Jan Pol.

Beide geldschieters hopen met dit initiatief de musea te inspireren en nieuwe energie te geven ter voorbereiding op de aanstaande heropening. “In deze uitzonderlijke tijd kunnen musea met kleine presentaties de aandacht vestigen op de rijkdom binnen de eigen collectie”, aldus de Turing Foundation in een persbericht.

Musea kunnen tot uiterlijk 30 mei een aanvraag indienen bij de Vereniging Rembrandt.

De Turing Foundation is een vermogensfonds dat wereldwijd projecten ondersteunt op het gebied van onderwijs, natuurbescherming en leprabestrijding. In Nederland ondersteunt de stichting projecten op het gebied van beeldende kunst, muziek en poëzie. Tussen 2009 en 2017 reikte ze bijvoorbeeld om het jaar de Turing Toekenning uit voor het beste tentoonstellingsconcept over oude, moderne of hedendaagse beeldende kunst. Daar was een bedrag van 500.000 euro aan verbonden.

De Vereniging Rembrandt steunt musea bij de aankoop van objecten. Ook draagt ze financieel bij aan restauraties en onderzoek.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share