Nieuws

Stel maakt minimuseum voor woestijnratten

0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Wat doet een conservator als het museum waar hij werkt tijdelijk gesloten is vanwege de coronacrisis? In het geval van Filippo Lorenzin luidt het antwoord: zelf een minimuseum maken voor zijn twee woestijnratten. Zijn vriendin, kunstenares Marianna Benetti, maakte de kunstwerken.

Tekst: Evert-Jan Pol

Foto: Filippo Lorenzin, via Twitter.

Na veertien dagen vrijwillige quarantaine begon Lorenzin het Victoria and Albert Museum in Londen zodanig te missen dat hij zelf maar een museum opende. Niet voor hem en zijn partner, maar voor hun twee harige huisgenoten, woestijnratten Pandoro en Tiramisu.

Het museumpje heeft een kleine collectie, bestaand uit vier werken, maar dan wel beroemde meesterwerken. Wie kent er nu niet Johannes Vermeers Woestijnrat met de parel? De andere schilderijen zijn De Schreeuw van Edvard Munch, Leonardo da Vinci’s Mona Lisa en De Kus van Gustav Klimt. Op alle kunstwerkjes speelt een woestijnrat de hoofdrol.

Foto: Filippo Lorenzin, via Twitter.

Omdat de bezoekers knaagdieren zijn, staat er er een bord op zal met daarop het vriendelijke verzoek niet te kauwen. Of Pandoro en Tiramisu zich daaraan houden, is niet bekend. Wel hebben ze al een tafeltje opgepeuzeld.

Hoe de kleine kunstliefhebbers hun eigen museum ervaren is te volgen via hun Instagramaccount.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share