Nieuws

Kunst als bedankje voor vitale werkers

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Mensen met vitale beroepen verdienen een cadeau, vinden OnlineGallery.Art en SeeYou@Art. Samen startten zij daarom de actie de actie We Care Art. Die houdt in dat vitale werkers gratis een kunstwerk kunnen krijgen.

Jim Gijbels, De Nieuwe Amstelbrug in Amsterdam.

“Vanuit de beeldende kunst willen wij de vitale werkers op deze manier bedanken”, zegt Inge Prins van Wijngaarden, kunstenares en bedenker van dit initiatief. Vitale werkers zijn mensen in de gezondheidszorg, in de supermarkten en op andere cruciale punten. Iedereen die ervoor zorgt dat onmisbare diensten blijven draaien.

Wie een vitale werker kent die een kunstwerk verdient, als dank en inspiratie, kan hem of haar online nomineren. Mensen met een vitaal beroep mogen zichzelf ook opgeven. Wie iemand nomineert kan een kunstwerk uitkiezen. Wie de enige is die dat werk kiest krijgt het. Zijn er meer mensen die hetzelfde werk selecteren, vindt er een verloting plaats.

Volgens de initiatiefnemers staan veel kunstenaars een werk af voor deze actie. “Ik krijg zoveel enthousiaste mails van kunstenaars, het is hartverwarmend”, aldus Cathelijne Mulders van SeeYou@Art. “Ik sta klaar om de kunstwerken zelf naar de vitale werkers te brengen”, laat Vincent Moleveld van OnlineGallery weten. “Dit initiatief geeft mij zoveel energie, het is fijn om op deze manier een bijdrage te leveren.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share