Nieuws

Brit tekent ‘waardeloze’ dierenportretten voor goed doel

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Met zijn ‘waardeloze’ dierenportretten heeft een Engelse vader al duizenden ponden opgehaald voor een organisatie die zich inzet voor dak- en thuislozen. Dat schrijft de BBC op diens website.

Tekening van Hercule Van Wolfwinkle.

Het begon allemaal toen de man, die actief is onder het pseudoniem Hercule Van Wolfwinkle, een tekening maakte van zijn hond en die op Facebook plaatste. Als grap vermeldde hij er bij dat hij voor 299 pond ook huisdieren van anderen wilde portretteren.

Tot zijn stomme verbazing stroomde daarop zijn mailbox vol met serieuze opdrachten. “Ik denk dat mensen de tekeningen grappig vonden, in een tijd waarin niet veel te lachen valt”, vertelde hij aan de BBC.

Tekening van Hercule Van Wolfwinkle.
Tekening van Hercule Van Wolfwinkle.

Hij maakte de portretten voor niets, plaatste ze op social media, met daarbij steeds een neprecensie. Een van de zelfgeschreven ‘reviews’ luidde: “Het is maar goed dat ik mijn bril steeds kwijt ben”, bij een tekening van een zeer weldoorvoede kat. De tekeningen leverden hem duizenden likes op.

Tekening van Hercule Van Wolfwinkle.

Hoewel mensen hem graag wilden betalen voor de portretten, weigerde hij er geen geld voor aan te nemen. “Want de tekeningen zijn waardeloos.” Daarom maakte hij op de donatiesite Justgiving.com een pagina aan. Daarop biedt hij dierenportretten aan in ruil voor een donatie aan Turning Tides, een organisatie die zich inzet voor dak- en thuislozen. Inmiddels zamelde hij al ruim 15.000 pond in.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share