Nieuws

Nieuw seizoen Project Rembrandt

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Het succesvolle programma Project Rembrandt keert zondag 25 oktober terug op televisie. Ook dit jaar gaat de jury op zoek naar de beste amateur kunstschilder van Nederland.

Still uit aflevering 1 van seizoen 1 van Project Rembrandt.

Waar het vorige seizoen in het teken stond van het Rembrandtjaar, is er ditmaal ook aandacht voor andere Nederlandse meesters. De kandidaten laten zich behalve door Rembrandt nu ook inspireren door kunstenaars als Breitner, Van Gogh en Vermeer.

Dit seizoen gaat van start met dertig kandidaat-leerlingen, van wie er in de eerste aflevering al direct twintig afvallen. De overige tien mogen zich het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Ze krijgen de kans hun talent in figuratieve kunst te ontdekken of verder te ontwikkelen. Kunstenaars Iris Frederix en Tyas Leeuwerink coachen hen daarin. Leeuwerink vervangt docent Jaap Godrie uit seizoen 1.

Iedere aflevering moeten de amateurschilders opdrachten uitvoeren, waarbij ze de grote meesters niet kopiëren en imiteren, maar hun werk erdoor laten inspireren en zo hun eigen stijl ontwikkelen. De jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd schilder- en beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en kunstenares Lita Cabellut beoordeelt hun creaties. Daarbij krijgen ze hulp van een gastjurylid, onder wie Gerard Joling en Simone Kleinsma. Samen bepalen ze wie er doorgaat en wie afvalt.

Aan het eind van aflevering 8 is duidelijk wie de opvolger is van Sebas Groot, die vorig jaar de beste bleek. De winnaar van dit seizoen krijgt een expositie in het Rijksmuseum. De presentatie van Project Rembrandt is wederom in handen van Annechien Steenhuizen.

Project Rembrandt, vanaf 25 oktober om 20.25 uur bij de NTR op NPO 1

Lees ook: Project Rembrandt zoekt beste schilder van Nederland

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share