Nieuws

Museumkaart verlengt looptijd kaarten

0 0
Read Time:51 Second

Omdat alle musea tijdelijk gesloten zijn,blijven de ruim 1,4 miljoen Museumkaarten werkloos in de portefeuille. Stichting Museumkaart heeft daarom besloten de looptijd van alle kaart te verlengen met de periode van de sluiting. Kaarthouders kunnen er ook voor kiezen deze verlenging eenmalig om te zetten in een donatie voor de musea.

Achterkant van een Museumkaart. Foto: Evert-Jan Pol.

In de nieuwsbrief Museumtips van 9 april deed Museumkaart de oproep Bewaar je Museumkaart, geniet later. De stichting gaf daarin aan dat kaarthouders de verlenging kunnen omzetten in een donatie of geld terug kunnen vragen. Daarop ontving ze ruim 11.000 reacties. Maar liefst 93 procent koos voor donatie. De inkomsten uit de donaties komen ten goede aan de ruim 400 musea die de Museumkaart accepteren.

Stichting Museumkaart is blij met de donaties. “Museumkaarthouders zijn door de jaren heen loyaal aan de musea. Dat blijkt ook nu weer.”

Heb je een Museumkaart en wil je ook doneren? Dan kan via deze link.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share