Nieuws

Van Eyck-tentoonstelling wordt niet verlengd

0 0
Read Time:53 Second

De succesvolle expositie Van Eyck – Een optische revolutie in Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) krijgt geen verlenging. Dat is een tegenvaller voor het museum en de stad Gent, want het ging hier om de grootste Van Eyck-tentoonstelling ooit, die op veel internationale belangstelling kon rekenen.

Jan van Eyck, De drie Maria’s aan het Graf (detail), 1425-1435, Museum Boijmans Van Beuningen. Foto: Evert-Jan Pol.

De tentoonstelling opende op 1 februari en zou duren tot en met 30 april, maar vanwege het coronavirus sloot het museum op 14 maart de deuren. Volgens enkele Vlaamse media heeft het MSK wel onderzocht of verlenging mogelijk was, maar dat bleek geen optie. De verschillende bruikleengevers zouden niet bereid zijn geweest hun werken langer uit te lenen.

Van Jan van Eyck (ca. 1390-1441) zijn zo’n dertig schilderijen bekend, en daarvan was ongeveer de helft te zien in de tentoonstelling. Niet eerder had een museum zoveel werken van de Vlaamse middeleeuwse kunstenaar bijeengebracht.

Lees ook: OMG! Van Eyck is fantastisch

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share