Nieuws

Düsseldorf komt met tweedaags museumticket

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Het verkeersbureau van Düsseldorf heeft het Art:walk48-Ticket geïntroduceerd. Dat geeft binnen 48 uur toegang tot zes toonaangevende musea.

De hoofdstad van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen profileert zich behalve als toeristische stedentripbestemming ook als cultuurmekka. Düsseldorf telt 26 musea en ruim 100 galeries. Met dit nieuwe ticket wil het verkeersbureau de lokale cultuursector een extra impuls geven.

Het Art:walk48-Ticket geeft binnen twee dagen toegang tot Kunstpalast, Kunstsammlung NRW K20 en Kunstsammlung NRW K21, Kunsthalle Düsseldorf, NRW Forum en Kunst im Tunnel (KIT). Toegang geldt voor zowel de permanente als speciale tentoonstellingen. Het ticket kost 25 euro per persoon. Meereizende kinderen onder de 18 jaar hebben gratis toegang.

Werk in de tentoonstelling Diener zweier Herren in Kunst im Tunnel.

Een van de met het ticket toegankelijke musea is Kunst im Tunnel. Dat bevindt zich onder de Rheinuferpromenade en is letterlijk een tunnel met een lengte van 140 meter, naar een ontwerp van de Zwitserse architect Niklaus Fritschi. Het museum besteedt vooral aandacht aan werk van jongere kunstenaars. Tot en met 8 november is er werk te zien van Yann Annicchiarico (1983) uit Luxemburg. Speciaal voor de tentoonstelling Diener zweier Herren ontwierp hij verschillende installaties.

Het Art:walk48-Ticket is online te koop. Alle deelnemende musea liggen op loopafstand van elkaar. Let op: op maandagen zijn musea in Düsseldorf gesloten en in de Duitse stad is het dragen van een mondkapje verplicht.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share