Nieuws

Kunstenaar maakt muurschildering in Princessehof

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Straatkunstenaar Leon Keer maakt een grote muurschildering in Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Hij laat zich daarbij inspireren door het werk Hol en Bol van M.C. Escher, die in 1898 in het pand geboren werd.

Leon Keer aan het werk in het Princessehof.

Leon Keer is een veelgevraagd straatkunstenaar. Hij krijgt opdrachten van over de hele wereld: van de Verenigde Staten tot Australië. Keer maakte eerder al vier Escheriaanse straattekeningen als onderdeel van het project , bij de grote tentoonstelling Escher op reis in het Fries Museum in 2018.

Met zijn driedimensionale vertaling van het werk zorgt Keer voor optische illusies in de gewelfde kelderruimte van Eschers geboortehuis. De muurschildering maakt deel uit van de vernieuwde expositie Thuis bij M.C. Escher. In die presentatie schetsen foto’s, filmfragmenten en voorwerpen een beeld van de jeugd van Maurits Cornelis Escher (1898-1972), die wereldfaam kreeg met zijn ‘onmogelijke’ tekeningen.

M.C. Escher, Hol en Bol, (1955) © The M.C. Escher Company B.V.

Ook de invloed van keramiek op zijn kunstenaarschap wordt duidelijk aan de hand van Spaanse tegels met Moorse invloeden. Tot slot zijn fragmenten te zien uit de documentaire Het oneindige zoeken van M.C. Escher door Robin Lutz en Marijnke de Jong.

De muurschildering is te zien vanaf 20 juni.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share