Nieuws

Meisje met de Parel op de Dam

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Plotseling stond ze gisterochtend op de Dam in Amsterdam, het Meisje met de Parel, gehuld in een goudkleurige lijst en rustend op een ezel. Ze leek enorm verdwaald, want ‘woont’ ze niet in het Mauritshuis in Den Haag? Dat klopt; dit is dan ook haar ’tweelingzusje’ uit Het geheim van de Meester.

Deze foto is te koop via Kallenbach Gallery. Foto: Alek Bruessing.

Fotograaf Alek Bruessing maakte een foto van het eenzame meisje op een leeg plein en biedt die te koop aan via Kallenbach Gallery. De volledige opbrengst komt ten goede van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Dit is een idee van televisieproducent en regisseur Marc Pos, een van de makers van Het geheim van de Meester. “We willen hiermee een lichtpuntje aan de horizon zetten. Schilderijen als deze hebben al eeuwen overbrugd. Die doorstaan dit ook. Laten we hopen dat het niet lang meer duurt voordat we deze tijdloze schatten weer in het echt kunnen zien. Die dag komt natuurlijk.”

In het televisieprogramma Het geheim van de Meester schilderde Charlotte Caspers heel nauwkeurige iconische schilderijen uit Nederlandse musea na. Alle kopieën waren vorig jaar te zien in een tentoonstelling in Museum MORE.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share