Nieuws

Museumweek dit jaar digitaal

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Hoewel de musea nog even gesloten zijn, gaat vandaag de jaarlijkse Nationale Museumweek toch van start, digitaal weliswaar. Online tonen ruim 400 musea hun pronkstukken en tot en met 26 april is er dagelijks een live journaal te zien op internet.

Op de site Museumweek.nl tonen musea hun mooiste pronkstukken. En ook het publiek kan meedoen: iedereen mag een foto delen van een favoriet kunstwerk. Dat mag zich bevinden in een museum of gewoon thuis.

Wil je deelnemen? Upload dan een foto zijn waar het kunstwerk én jijzelf opstaan. Het mag een foto zijn vanuit een museum, een foto van jou met het kunstwerk dat je boven de bank hebt hangen of jij samen met het beeldje naast je bed. En vermeld erbij waarom juist dit pronkstuk voor jou zo belangrijk is. Wie een foto inzendt, kan nog prijzen winnen ook, zoals een Museumkaart. Handig voor als de musea straks weer open zijn.

De nu gesloten musea besteden inmiddels online extra veel aandacht aan hun collecties. Het video-journaal #OnsEchteGoudTV staat stil bij al die vormen van virtuele museumbeleving. Sahil Amar Aïssa (bekend van de Belbus in het consumentenprogramma Kassa) presenteert dit dagelijks online om 16 uur. Daarna is de aflevering steeds terug te kijken.

In elke aflevering is er aandacht voor het virtuele eerbetoon dat deze week moet ontstaan. Welke museale pronkstukken spreken er tot de verbeelding en welke persoonlijke verhalen en kunstwerken, die door mensen thuis zijn ingezonden, vallen op? In het programma komen ook mensen aan het woord die in deze dagen een bijdrage leveren aan de culturele sector.

Ook op televisie is de Museumweek zichtbaar, in de vorm van het programma Man en Kunst (dagelijks tot en met 25 april, behalve dinsdag). Ook dit jaar staat Lucas de Man in elke aflevering stil bij één kunstwerk in de vaste collectie van een Nederlands museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share