Nieuws

Museum Krona toont gevonden Rembrandt-ets

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Museum Krona in Uden toont vanaf 12 maart een ets van Rembrandt die vorig jaar is ontdekt tijdens opnames aldaar voor Tussen Kunst en Kitsch. Het werk is dan het middelpunt van een expositie over etsen van de Nederlandse meester.

Afgelopen september bracht Ied van der Mersch de ets mee naar Museum Krona, waar opnames plaatsvonden voor het populaire Avrotros-programma. Ze vervoerde de prent in een tasje van de Albert Heijn. Ze had namelijk niet het idee dat het werk iets heel bijzonders was.

Daar dacht expert Bas Hesselink heel anders over. Op basis van het gebruikte papier, het watermerk en vergelijking met reproducties concludeerde hij dat de ets een zeldzame Rembrandt is. De kunstenaar heeft hem zelf gedrukt en er bestaan maar dertig afdrukken van. Daarna is de prent nooit meer herdrukt.

Rembrandt, Landschap met kunstenaar.

De ets, met als titel Landschap met kunstenaar, toont een huis in een landelijke omgeving. Rechts op de voorgrond zit een kunstenaar zit die het huis tekent.

De aflevering van Tussen Kunst en Kitsch waarin de Rembrandt-ets wordt ontdekt, is te zien op woensdag 11 maart. Direct na de uitzending is er op NPO2 Extra aandacht voor de ets en de expositie in Museum Krona.

De ets van Rembrandt, 12 maart t/m 19 april in Museum Krona, Uden

Tussen Kunst en Kitsch, elke woensdag om 20.30 uur op NPO1

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share