Geen categorie

IJsbeelden Festival in teken van 200 jaar koninkrijk

0 0
Read Time:42 Second

Nieuws

De derde editie van het IJsbeelden Festival in Zwolle staat geheel in het teken van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. Een team van veertig internationale en Nederlandse ijskunstenaars zal alle Nederlandse koningen en koninginnen van Nederland in ijs en sneeuw vatten.

Koets van Assepoester op de editie van 2012. Ook dit jaar zal er een ijskoets staan. Foto: Evert-Jan Pol.

Behalve voor de vorsten is er ook ruimte voor Gouden Koets. Tevens worden historische scènes in ijs gereconstrueerd. Zoals koningin Wilhelmina die Nederland via de radio toespreekt, een feestelijke Koninginnedag en het huwelijk van (toen nog) prins Willem-Alexander en prinses Maxima.

De koninklijke sneeuw- en ijswereld wordt gecreëerd in een groot tentencomplex op het Rodetorenplein. De tentoonstelling duurt 7 december 2013 tot en met zondag 26 januari 2014.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share