Geen categorie

Museum Jan Cunen krijgt subsidie voor educatief project

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Nieuws

Museum Jan Cunen en de Osse Scholengemeenschap Het Hooghuis hebben gezamenlijk van het Fonds voor Cultuurparticipatie een subsidie van 50.000 euro gekregen voor een twee jarig educatief project bij de tentoonstellingen van Maartje Korstanje en Gijs Assmann.

Maartje Korstanje aan het werk.

De subsidie is toegekend voor het educatief project Vmbo-leerlingen ontmoeten spierballenkunst. Het thema is techniek in de (hedendaagse) beeldende kunst. Maartje Korstanje (1982) en Gijs Assmann (1966) verwerken allebei bijzondere materialen voor hun kunst en gebruiken daarbij diverse technieken.

Zonder kennis en kunde over techniek hadden veel kunstwerken nooit bestaan, is het idee achter het educatieve project. Vmbo-leerlingen Kader- en Basisberoepsgerichte Leerweg hebben techniek ook hoog op de agenda staan. Daarom besloten de school en het museum tot dit project.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie vindt dit project een goed voorbeeld van “hoe de samenwerking tussen een instelling en een school vormgegeven kan worden”. Ook noemt de beoordelingscommissie het bijzonder dat het museum een educatief programma ontwikkelt voor deze doelgroep waar doorgaans weinig aanbod voor is.

Het fonds heeft met de subsidie ook zijn steun willen uitspreken voor Museum Jan Cunen, dat een onzekere toekomst heeft. De subsidie van de gemeente Oss aan Museum Jan Cunen staat momenteel onder druk. De gemeente Oss heeft onlangs toegezegd dat het museum de eerstvolgende jaren echter gewoon open blijft voor publiek.

De tentoonstelling van Maartje Korstanje, Metamorfoses, is te zien tot en met 4 mei 2014. In een later stadium sluit het project aan bij een solotentoonstelling van Gijs Assmann.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share