Geen categorie

Stedelijk Museum Alkmaar wil werk Wiegman kopen

0 0
Read Time:36 Second

Matthieu Wiegman, De Prediking, 1916 (detail).

Nieuws

De tentoonstelling Piet en Matthieu Wiegman in Stedelijk Museum Alkmaar is vanochtend uitgebreid met een sleutelwerk van de Bergense School. De Prediking is een vroeg religieus schilderij van Matthieu Wiegman uit 1916.

Het is de bedoeling dat het na de expositie in Alkmaar blijft. Het museum wil het aankopen en is daarom een sponsoractie gestart. Als de aankoop slaagt, wordt het schilderij met een formaat van 176 bij 213 centimeter gerestaureerd en schoongemaakt. Het zal vervolgens een plek krijgen op de nieuwe vaste Bergense School-presentatie.

De tentoonstelling Piet en Matthieu Wiegman. Schilders van de Bergense Schoolduurt nog tot en met 18 augustus.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share