Geen categorie

Sculpturen Fundatie naar Lowlands

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Nieuws

Drie sculpturen uit de collectie van Museum de Fundatie zijn te zien op het Lowlands Festival in Biddinghuizen, dat dit jaar op 16, 17 en 18 augustus plaatsvindt. Nieuw is de Triomfboog van Yasser Ballemans. Het 12 meter hoge Ins Blaue van David Bade en de grote stalen bol RAWSOME! van Ronald Westerhuis reisden al vaker af naar het festival.

Yasser Ballemans, Triomfboog (schets).

Met hun grillige contouren en uitgesneden vormen refereren de beelden van Yasser Ballemans (1981) aan oosterse ornamenten en Japanse origami. Een belangrijke bron voor zijn Triomfboog is de (vaak tijdelijke) architectuur die in voorgaande eeuwen diende om feestelijke gebeurtenissen te vieren.

Beeldend kunstenaar David Bade (1970) maakte voor Lowlands en de beeldentuin van de Fundatie Ins Blaue; een reusachtige ridderfiguur, die bezoekers van het festival direct na entree van het terrein tegen het lijf zullen lopen. “Ins Blaue is de ridder die zijn hele, oranje uitgeslagen,  hebben en houwen meesleept en de wacht zal houden op het festivalveld en in de beeldentuin.”

Ronald Westerhuis’ RAWSOME! is een grote roestvast stalen bolvorm van 4 meter doorsnede. Het werk weerspiegelt de wereld om zich heen; de kijker ziet zichzelf en zijn omgeving erin terug. Dit beeld verhuist na Lowlands, net als de andere werken naar in de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis, locatie van de Fundatie in Heino/Wijhe.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share