Geen categorie

Centraal Museum wil Tank Man kopen

0 0
Read Time:57 Second

Fernando Sánchez Castillo, Tank Man. Foto: Evert-Jan Pol.

Nieuws

Het Centraal Museum wil het wassen beeld Tank Man kopen. Het staat nu als onderdeel van de kunstmanifestatie Call of the Mall in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne en daar is het erg populair.

Het levensechte beeld stelt de anonieme man voor die in 1989 nabij het Plein van de Hemelse Vrede in Peking in zijn eentje een colonne tanks tegenhield. Het werd gemaakt door de Spaanse kunstenaar Fernando Sánchez Castillo (1970). Een grotere witte versie is te zien op de expositie De slaap van de rede in de Rabo Kunstzone.

In de begindagen van Call of the Mall stond het beeld dagelijks in het overdekte winkelcentrum. Maar nadat voorbijgangers hem begonnen aan te raken om te voelen of hij echt was, werd besloten het alleen nog in weekenden te tonen, onder bewaking.

Als het Centraal Museum erin slaagt het beeld te kopen, wil het de Tank Man  het liefst in Hoog Catharijne laten staan. Een woordvoerster hoopt tegen 22 september meer duidelijkheid te hebben. Dan eindigt de kunstmanifestatie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share