Geen categorie

Groninger Museum koopt foto David LaChapelle

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Het Groninger Museum heeft een werk van David LaChapelle gekocht. Seismic Shift is volgens het museum “een prachtig voorbeeld van de complexe geënsceneerde fotografie van LaChapelle en bevat tal van verbanden met de collectie van het museum”.

David LaChapelle,
 Seismic Shift, Groninger Museum, aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt, mede dankzij haar Titus Fonds en diens mr Rickert J-F. Blokhuis Fund.

Seismic Shift werpt een interessante blik op de huidige staat van de kunstwereld en kunstmarkt en snijdt thema’s aan als vergankelijkheid, verval en consumentisme, aldus het museum in persbericht. Op de foto is een deels vervallen ruïne van een museum voor hedendaagse kunst te zien met zwaar beschadigde iconische werken van kunstenaars als Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Takashi Murakami en David LaChapelle zelf.

Deze kunstenaars staan symbool voor de torenhoge prijzen in de kunstmarkt: een voorbeeld van de wereldwijde vraag onder superrijke kopers voor wie kunst een merk is. Seismic Shift stelt kritische vragen over de beperkte houdbaarheid van kunst. Het werk geldt als een van de hoogtepunten uit het oeuvre van David LaChapelle.

De foto is nu te zien in de overzichtstentoonstelling LaChapelle: Good News for Modern Man, die afgelopen zaterdag opende in het museum. Deze eerste grote solotentoonstelling van LaChapelle (1963) in Nederland belicht met ruim zeventig werken verschillende disciplines uit het oeuvre van de kunstenaar. Te zien is onder meer zijn nieuwste serie New World, waarin hij het ‘onfotografeerbare’ probeert te fotograferen in een zoektocht naar het paradijs.

LaChapelle: Good News for Modern Man, t/m 28 oktober in het Groninger Museum, Groningen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share