Geen categorie

Expositie David Bowie komt naar Groninger Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Nieuws

De expositie David Bowie is komt naar het Groninger Museum. Dat heeft het museum vandaag bekendgemaakt. Het duurt nog wel even, want ze is pas te zien vanaf 15 december 2015.

De tentoonstelling is het eerste internationale overzicht van de carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten van deze tijd. Meer dan 300 objecten uit het David Bowie Archief, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, fotografie, ontwerpen van bijvoorbeeld albums, en zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar zijn voor het eerst samengebracht. Samen tonen ze aan hoe Bowie’s werk is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur.

“Wij zijn blij en trots dat wij deze tentoonstelling naar Nederland kunnen halen, en zo de ervaring kunnen delen met onze bezoekers”, aldus Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum. “De tentoonstelling spreekt tot de verbeelding, niet alleen voor de fans van David Bowie, maar voor een breed publiek. Daarnaast past het raakvlak tussen mode, design en hedendaagse kunst perfect bij het Groninger Museum.”

Foto voor albumhoes Aladdin Sane, 1973.
 Foto: Brian Duffy. 
© The David Bowie Archive and (under license from Chris Duffy) Duffy Archive Limited.
Foto voor albumhoes Aladdin Sane, 1973.
 Foto: Brian Duffy. 
© The David Bowie Archive and (under license from Chris Duffy) Duffy Archive Limited.

Momenteel oogst David Bowie is veel succes in het Victoria and Albert Museum  in Londen. Tot nu toe kwam er ruim 300.000 bezoeker op af. De expositie is in Londen nog te zien tot en met 11 augustus op het programma staat. Daarna reist ze door naar Toronto, Sao Paulo, Chicago, Parijs en dus Groningen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share