Geen categorie

Plafond Spoorwegmuseum komt naar beneden

0 0
Read Time:44 Second

Het plafond in een van de ruimtes in het Spoorwegmuseum in Utrecht is maandag naar beneden gekomen. Het gaat om het stucwerk van Wachtkamer 3de klasse. Deze zaal is niet toegankelijk voor publiek, maar wordt verhuurd voor groepen. Er waren op dat moment geen bezoekers binnen.

“We zagen vrijdag een scheur in het plafond zitten en toen maandag onze technische dienst de scheur ging inspecteren om te kijken of ze er iets aan konden doen, bleek het stucwerk over een groter oppervlak los te laten”, vertelt woordvoerder Evertjan de Rooij. Uiteindelijk kwam het hele plafond naar beneden. Hoe dit komt weten we niet, maar het meest aannemelijk is dat de hoge temperaturen ermee te maken hebben.”

De wachtkamer blijft voorlopig gesloten. Met de overige plafonds bleek niets aan de hand.

(EJP)

Het Spoorwegmuseum. Foto: Evert-Jan Pol.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share