Geen categorie

Technologie en kunst komen samen op TEC ART

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Nieuws

Nieuw dit jaar tijdens de Art Rotterdam Week is het kunst- en technologiefestival TEC ART. Volgens de organisatie is het festival “een eigentijdse en inspirerende synthese van spraakmakende kunst, technologie, architectuur, en audiovisueel avontuur”.

Paul Prudence, Chromophore.

Voor bezoekers van buiten Rotterdam, die met de trein komen, begint TEC ART in de hal van het nieuwe Centraal Station, waar de reuzenrobot van Boris Tellegen hen welkom heet. Verderop is het Drijvend Paviljoen nabij de Erasmusbrug getransformeerd in futuristische domes met werk van onder anderen Joris Strijbos en Paul Prudence. Fenixloods 1, tenslotte, biedt ruimte aan onder meer een cyberpunkkermis, grindcore-karaoke-club, kunstzaal, discotheek en een ruimteschip.

Drijvende paviljoenen tijdens TEC ART.

TEC ART is een podium voor kunst die net iets anders is. Joris Strijbos ontwikkelde voor het festival bijvoorbeeld een installatie met laserstralen, geluid, spiegelmotoren en licht. In  dunne nevel gehuld zal het interieur van de futuristische dome in de Rijnhaven na zonsondergang worden getransformeerd in een astronomisch object in het water. Verder kunnen bezoekers op het festival onder meer paardenrobots zien bewegen, keramische auto’s laten draaien en mechanische slangen zien filmen.

TEC ART, van 5 t/m 9 februari op verschillende locaties in Rotterdam

De Digitale Kunstkrant mag twee kaarten voor 2 personen weggeven. Ga snel naar de Actiepagina en lees hoe je kans maakt op een vrijkaart.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share