Geen categorie

Protestbier Halbe voor Halbe Zijlstra

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Halbe Zijlstra, demissionair staatssecretaris van Cultuur, ontvangt morgen de eerste fles van 25 centiliter van Halbe bier. Dit idealistisch biermerk is opgericht nadat Zijlstra de budgetten voor de beeldende kunst bijna halveerde in het kader van de bezuinigingen van het eerste kabinet Rutte. Een deel van de opbrengst van Halbe gaat naar kunstdoelen.

Het bier wordt sinds vorig jaar gebrouwen door kunstenaars Teun Castelein en Henriette Waal. Halb betekent half in het Duits en Halbe verwijst dus naar de bezuinigingen en naar de man die daarvoor verantwoordelijk is. Na de halve liter Halbe, komen de makers nu met een kwart liter.

De kleinere fles is verkrijgbaar bij verschillende culturele instellingen, zoals De Balie, de Brakke Grond, Struik, Pakhuis de Zwijger, Sociëteit de Kring en de Service Garage in Amsterdam. En in Den Haag bij Theater de Regentes. Op Magneet Festival, afgelopen zomer in Amsterdam, ging er vijfduizend liter Halbe doorheen.

Op uitnodiging van de brouwers van de protestpils neemt Halbe Zijlstra morgen de nieuwe fles in ontvangst in de tentoonstellingsruimte W139  in Amsterdam. Dit zou zijn laatste publieke optreden kunnen zijn als staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het is onbekend of hij terugkeert in het volgende kabinet.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share