Geen categorie

Amsterdam EXPO duikt in de archieven van Pixar

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Pixar: 25 Years of Animation, Toy Story, Pixar Animation Studios.

De nieuwe tentoonstelling van Amsterdam EXPO belicht de wereld van de animatiestudio Pixar. Vanaf donderdag 30 mei zijn daar meer dan 500 stukken te zien, afkomstig uit de archieven van Pixar Animation Studios in Californië.

Pixar: 25 Years of Animation vertelt het verhaal achter de films, onthult waar de ideeën voor de animatieklassiekers zijn ontstaan en hoe ze tot leven werden gebracht. Te zien zijn onder meer originele modellen, oude animatiefilms, storyboards, schetsen, schilderijen en kleifiguren.

Met de reizende tentoonstelling wil Pixar laten zien hoe belangrijk traditionele kunsten als tekenen en schilderen zijn voor het maken van een animatiefilm. “De artiesten van Pixar creëren honderden, soms duizenden kunstwerken om ons te helpen bij het ontdekken van de personages en werelden”, aldus John Lasseter, de grote man achter Pixar.

Pixar werd opgericht in 1986 en heeft sindsdien dertien lange animatiefilms geproduceerd. Zeven daarvan wonnen de Oscar voor Beste Animatiefilm: Finding Nemo; The Incredibles; Ratatouille; WALL.E; Up; Toy Story 3 en Brave.

Pixar: 25 Years of Animation duurt van 30 mei tot en met 27 oktober. De kaartverkoop voor de expositie  start vandaag.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share