Geen categorie

Herinneringen

0 0
Read Time:53 Second

Chino Otsuka, Memoriography I, 1982 en 2009, Parijs.

Het onderzoek naar haar culturele identiteit loopt als een rode draad door het oeuvre van fotografe Chino Otsuka (1972). Ze werd in Tokio geboren, maar verhuisde op haar tiende naar Engeland. Aan de hand van zelfportretten verbeeldt zij haar Japanse origine en de blijvende invloed van deze cultuur vanuit haar westerse wortels. Huis Marseille wijdt een tentoonstelling aan haar werk.

Haar werk draait letterlijk om de kunst van het herinneren. Vragen als ‘hoe bewaren wij onze herinneringen?’ en  ‘Kan fotografie herinneren?’ worden aan de hand van eigen ervaringen en onderzoek zichtbaar gemaakt. In deze tentoonstelling wordt tien jaar werk voor het eerst bijeengebracht, inclusief de nog niet eerder getoonde Memoriography 1 & 2. Tevens werd er speciaal voor deze expositie nieuw werk gemaakt op basis van Otsuka’s onderzoek naar de sporen die Japanners in de negentiende eeuw in de Nederlandse geschiedenis achterlieten.

Chino Otsuka / Een wereld aan herinneringen, t/m 9 september in Huis Marseille, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share