Geen categorie

Vraag het een conservator

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

“Wat is de totale omvang van collectie van het Rijksmuseum?” “Welk object missen jullie in de museumcollectie?” “Wat is het kleinste voorwerp in jullie museum?” Voor deze en andere vragen kun je vandaag terecht op Twitter, want het is Ask A Curator-dag.

Sinds 2010 zijn wereldwijd conservatoren van uiteenlopende musea één woensdag in september gekluisterd aan hun computer, telefoon of tablet om vragen van twitteraars te beantwoorden. De dag werd in het leven geroepen om mensen een blik te gunnen achter de schermen bij een museum.

Dit jaar doen er niet minder 690 musea uit 42 landen mee. Opvallend: Nederland is vertegenwoordigd met ‘slechts’ tien musea. In 2010 waren dat er nog 39. Toen beantwoordden conservatoren van in totaal 352 musea uit 23 landen de vele verschillende vragen.

Heb je ook een relevante vraag? Stel die dan op Twitter, onder vermelding van de hashtag #askacurator. De kans is groot dat je dan vandaag ook nog antwoord krijgt. Het antwoord op de vraag over de collectie van het Rijksmuseum is trouwens 1,1 miljoen objecten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share