Geen categorie

Rijksmuseum Schiphol sluit wegens lekkage

0 0
Read Time:30 Second

Het Rijksmuseum sluit uit voorzorg tijdelijk de deuren van zijn dependance op luchthaven Schiphol. Vorige week was er een lekkage in het dak van de Holland Boulevard, waarin Rijksmuseum Schiphol is gevestigd. De zeventiende-eeuwse kunstwerken bleven ongedeerd.

Het lek ontstond tijdens bouwwerkzaamheden aan het dak. Om de kunstschatten geen enkel risico te laten lopen heeft het Rijksmuseum besloten de tien schilderijen en een tegeltableau voor de zekerheid terug te halen tot de werkzaamheden zijn afgerond. Naar verwachting zijn de kunstwerken komende zomer weer te zien.

Rijksmuseum Schiphol. Foto: Thijs Wolzak.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share