Geen categorie

Literatuurmuseum eert Peter van Straaten

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

Het Literatuurmuseum (voorheen Letterkundig Museum) in Den Haag wijdt een expositie aan tekenaar, cartoonist en schrijver Peter van Straaten. Deze overleed donderdag 8 december op 81-jarige leeftijd.

 

Tekening van Peter van Straaten uit de collectie van het Literatuurmuseum.
Tekening van Peter van Straaten uit de collectie van het Literatuurmuseum.

 

Van Straaten (1935-2016) dankt zijn populariteit mede aan de in Vrij Nederland, de Volkskrant en Het Parool verschenen tekeningen over het literaire leven. Hierin zette hij schrijvers en hun uitgevers te kijk. De kenmerkende, krasserige scènes zijn voorzien van geestige, puntige onderschriften. Favoriete locaties voor deze scènes zijn het bed, de kroeg en de vergaderzaal.

Van de ruim 800 tekeningen die Peter van Straaten in 2008 en 2013 aan het Literatuurmuseum schonk, toont het museum vanaf vandaag een selectie. “Als ode aan zijn vakmanschap en aan zijn oog voor de vrolijk stemmende tristesse die ook het literaire leven soms kenmerkt”, aldus het museum.

De kleine expositie behoort tot een reeks kortlopende actuele tentoonstellingen van het museum. De looptijd ervan is afhankelijk van de literaire actualiteit.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share