Geen categorie

Glas en bloemen

0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Glas speelt een belangrijke rol in twee nieuwe tentoonstellingen in Museum Jan van der Togt in Amstelveen. 50 jaar glas aan de Rietveld toont stukken uit de vaste collectie en nieuwe werken van jong talent. En de expositie Bas Meeuws – Een fotografische reis om de wereld bevat foto’s waarin glazen voorwerpen figureren.

Bas Meeuws, Zonder titel.

De expositie 50 jaar glas aan de Rietveld Academie viert het vijftigjarig bestaan van de glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie. De glasafdeling was de eerste in Europa en is nog steeds een van de belangrijkste glasopleidingen ter wereld.

De academie daagt studenten uit om experimenteel en vernieuwend te zijn en zich met het materiaal buiten de grenzen van het vakgebied te bewegen. Bij recent afgestudeerden combineren glas daarom vaak met andere materialen.

Anna Gray, Interstice #3.

In de tentoonstelling zijn toont topstukken uit de vaste collectie van Museum Jan van der Togt en nieuwe werken van jong talent te zien.

Glas uit de eigen collectie van het museum figureert ook in enkele foto’s van de jonge fotograaf Bas Meeuws. Hij maakt gestileerde fotografische bloemstillevens geïnspireerd op zeventiende-eeuwse schilderkunst. Hijcomponeert zijn foto’s zoals de oude meesters dat deden: bloem voor bloem.

Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Meeuws nieuw werk gemaakt waarin hij kunstobjecten uit de glascollectie van het museum heeft geselecteerd en gefotografeerd. De objecten heeft hij verwerkt in nieuwe digitaal gecomponeerde bloemstillevens. De expositie toont een overzicht van werken uit Meeuws’ hele oeuvre.

50 jaar glas aan de Rietveld, t/m 13 oktober in Museum Jan van der Togt, Amstelveen

Bas Meeuws – Een fotografische reis om de wereld, t/m 13 oktober in Museum Jan van der Togt, Amstelveen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share