Geen categorie

Ai Weiwei heeft paspoort terug

0 0
Read Time:42 Second

Nieuws

Ai Weiwei heeft zijn paspoort terug. De Chinese kunstenaar toonde het reisdocument gisteren op zijn Instagramaccount. Dit betekent dat hij na vier jaar eindelijk weer mag reizen naar het buitenland.

 

Begin april 2011 werd Ai gearresteerd op de luchthaven van Beijing, vlak voordat hij naar Hongkong zou vliegen. De officiële aanklacht luidde belastingontduiking, maar velen denken dat zijn kritische houding tegenover China een belangrijke rol speelde. Na 81 dagen werd hij vrijgelaten, maar hij mocht het land niet verlaten. Tot gisteren dus.

Ai Weiwei toont zijn paspoort. Foto: Ai Weiwei op Instagram.
Ai Weiwei toont zijn paspoort. Foto: Ai Weiwei op Instagram.

The Royal Academy of Arts in Londen meldt dat het de kunstenaar in september op bezoek krijgt. Op de 19de van die maand opent daar een grote solotentoonstelling, waaraan Ai de afgelopen periode op afstand heeft gewerkt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share