Geen categorie

Het graf van Toetankhamon komt naar Amsterdam

0 0
Read Time:48 Second

De internationale tentoonstelling Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten komt naar Nederland. De reizende expositie trok de afgelopen jaren als miljoen bezoekers in steden als Parijs, Zürich, Barcelona, Brussel en Seoul. Vanaf eind november is ze te zien in Amsterdam EXPO.

De tentoonstelling reconstrueert de schatten uit de tijd van de jonge farao Toetankhamon. Howard Carter ontdekte zijn graf in 1922, deze maand precies negentig jaar geleden. Drie van de grafkamers op de expositie zijn identiek nagebouwd op basis van de schetsen en notities van Carter en foto’s van Harry Burton, de fotograaf van de expeditie.

De kamers bevatten replica’s van de meest opvallende voorwerpen zoals juwelen, amuletten, koffers, stoelen, wapens, een sensationele strijdwagen in goud, grote vergulde schrijnen en het beroemde dodenmasker. Multimediapresentaties laten de bezoeker kennismaken met de culturele en religieuze wereld van het Oude Egypte.

De tentoonstelling loopt van 29 november 2012 tot en met 5 mei 2013. De kaartverkoop begint vandaag, via www.amsterdamexpo.nl.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Het graf van Toetankhamon komt naar Amsterdam

Comments are closed.