Geen categorie

Van Gogh op tournee door Japan en Zuid-Korea

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Vincent Willem van (Schilder) Zelfportret.

Vijftig werken van Vincent van Gogh uit de collectie van het Van Gogh Museum reizen ruim een jaar door Japan en Zuid-Korea. Ze vormen samen de tentoonstelling Van Gogh in Paris: New Perspectives. De eerste halte is Huis ten Bosch in Nagasaki.

De tentoonstelling is gebaseerd op Van Gogh in Antwerpen en Parijs: nieuwe inzichten, die in de zomer van 2011 in het Van Gogh Museum te zien was. De expositie in Japan en Zuid-Korea toont de resultaten van het kunsthistorische en technische onderzoek naar schilderijen uit Van Goghs Parijse jaren. Op basis van dit onderzoek, konden enkele schilderijen anders geïnterpreteerd worden en moest de datering van sommige stukken aangepast worden.

De wijze waarop de onderzoeksresultaten verweven worden in de presentatie van de werken van Van Gogh, is nieuw voor de cultuurliefhebber in Japan en Zuid-Korea, aldus het Van Gogh Museum. De tentoonstelling reist na Nagasaki door naar het Seoul Arts Centre in Seoul, het Municipal Art Museum Kyoto, het Miyagi Museum of Art Sendai en tot slot het Hiroshima Prefectural Museum of Art. Het Japanse en Koreaanse publiek ziet dan wereldberoemde werken als Langs de Seine, In het café: Agostina Segatori in Le Tambourin, Korenveld met patrijs en Zelfportret met vilthoed.

De tentoonstelling in Japan en Zuid-Korea is mede mogelijk door de noodzakelijke renovatie van het Van Gogh Museum  in Amsterdam aan het Museumplein. De collectie kan daardoor niet in het eigen gebouw getoond worden. Een groter deel verhuist tijdelijk naar Hermitage Amsterdam.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share