Geen categorie

Kinderen stellen expositie Van Abbe samen

0 0
Read Time:48 Second

Anselm Kiefer - Fallender Engel, 1979. Foto Peter Cox.

In het Van Abbemuseum opent komende zondag een nieuwe tentoonstelling. Niets bijzonders, want dit gebeurt vaker, maar deze is volledig samengesteld door kinderen van kinderopvang Korein Kinderplein.

Het is de zesde keer dat het Van Abbemuseum samenwerkt met Korein Kinderplein. Omdat in de oudbouw van het museum in de zomer de tentoonstelling Black or White plaatsvindt, waren dit jaar de zwart-witwerken in de collectie het uitgangspunt. Ruim 2000 kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar mochten via een speciale website een keuze maken uit de museumcollectie.

Ze selecteerden werk van onder anderen Marlene Dumas, Anselm Kiefer, Aernout Mik en Pablo Picasso. Geïnspireerd door alle gekozen werken gingen de kinderen ook zelf aan de slag. Hun creaties worden samen met de favoriete collectiestukken op kinderooghoogte getoond.

Kleurrijk in zwart-wit, 16 juni t/m 1 september in het Van Abbemuseum, Eindhoven

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share