Geen categorie

Rijksmuseum plaatst reusachtige Moore in tuin

0 0
Read Time:39 Second

Nieuws

Met behulp van een grote hijskraan is vanmiddag het beeld Large Reclining Figure uit 1983 van Henry Moore in de Rijksmuseumtuinen geplaatst. De liggende vrouwfiguur van wit fiberglas meet ruim 9 meter en weegt 2000 kilo.

Foto: Olivier Middendorp.

Het enorme beeld arriveerde, in vier delen, met speciaal transport vanaf de Henry Moore Foundation in Perry Green (Groot-Brittannië). De sculptuur is een van de twaalf beelden van Moore (1898-1986) die vanaf 22 juni in de tuinen van het Rijksmuseum zijn te zien.

De Henry Moore tentoonstelling is de aftrap van een nieuwe traditie, aldus directeur Wim Pijbes. “Elke zomer zullen onze tuinen decor zijn voor een internationale beeldententoonstelling.” De expositie duurt tot en met 29 september en is gratis toegankelijk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share