Geen categorie

Damien Hirst ontwerpt Brit Award en krijgt kritiek

0 0
Read Time:49 Second

Het ontwerp van Damien Hirst.

Het beeldje dat de winnaars van de belangrijke Britse muziekprijs Brit Award krijgen, heeft sinds 2011 elk jaar een iets ander uiterlijk. Voor de editie van dit jaar vroeg de organisatie kunstenaar Damien Hirst het witte beeld onder handen te nemen. Het ontwerp werd vorige week officieel gepresenteerd.

Hirst (1965) voorzag het beeldje van kleurige stippen, waarmee hij ook al menig schilderij vulde. Niet iedereen kan het ontwerp waarderen. Sommigen vinden dat de kunstenaar er zich gemakkelijk vanaf heeft gemaakt. “Als Hirst zich inderdaad vereerd voelt om het beeld te ontwerpen, zoals hij beweert, waarom heeft hij dat dat niet gedaan?”, vraagt Paul Jones zich af op Radiotimes.com. Iemand anders noemt de kunstenaar een “luie pummel”.

De winnaars van een beeldje zullen er vermoedelijk geen probleem van maken. Die hebben straks immers een echte Hirst in huis. De Brit Awards  worden uitgereikt op 20 februari, in Londen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share