Geen categorie

Slaapmasker bekroond met Rijksstudio Award 2017

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Lesha Limonov heeft dit jaar met Masterpieces Never Sleep de Rijksstudio Award gewonnen. De Wit-Russische kunstenaar maakte slaapmaskers geïnspireerd op het Portret van een meisje in het blauw van Johannes Cornelisz. Verspronck. Ze won daarmee een bedrag 10.000 euro.

Lesha Limonov, Masterpieces Never Sleep.

Masterpieces never sleep is een sterk concept dat een grote eenvoud uitstraalt”, liet de jury zaterdagavond weten tijdens de prijsuitreiking in het Rijksmuseum. “Het opent onze ogen voor kunst en is tegelijkertijd ook een knipoog naar de kunst.”

De Eden Condoms van het in Spanje woonachtige duo Esther Pi & Timo Waag en Plantstudie Hats van de Britse Jessie Hall wonnen werden uitgeroepen tot respectievelijk nummer 2 en nummer 3. Het ontwerp Delft Blue Eyes + Nails van het Amerikaanse tweetal Francine LeClercq & Ali Soltani bleek goed voor de publieksprijs. Deze inzending kreeg 2.202 van de in totaal 10.270 uitgebrachte stemmen.

Esther Pi & Timo Waag, Eden Condoms.

De ingezonden ontwerpen zijn allemaal geïnspireerd door een stuk uit de collectie van het Rijksmuseum én gebaseerd op afbeeldingen uit Rijksstudio. Voor deze editie waren er meer dan 2600 inzendingen uit 62 landen. Van alle inzendingen kwam 62% uit het buitenland. Het Rijksmuseum noemt dat opvallend. De top 10 was zelfs afkomstig uit negen verschillende landen.

Het Rijksmuseum riep de Rijksstudio Award in november 2013 in het leven ter gelegenheid van de eerste verjaardag van Rijksstudio, een online galerij van het Rijksmuseum, waaruit iedereen rechtenvrij afbeeldingen op hoge resolutie mag downloaden en die vervolgens mag gebruiken voor eigen ontwerpen. Inmiddels zijn er 310.000 digitale beelden beschikbaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share