Geen categorie

Fundatie koopt Bambi van Joseph Klibansky

0 0
Read Time:41 Second

Museum de Fundatie heeft een sculptuur van Joseph Klibansky aangekocht. Dat maakte directeur Ralph Keuning bekend op Twitter. Reflections of Youth is te zien in de expositie van de Nederlandse kunstenaar in het Zwolse museum.

Joseph Klibansky, Reflections of Youth, 2016, gepolijst brons, Museum de Fundatie, Zwolle.

Het goudkleurige beeld van een dubbele Bambi is een van de glinsterende bronzen sculpturen in Klibansky’s eerste museale solotentoonstelling in Nederland. Andere voorbeelden zijn een teddybeer en een Pinokkio.

Het thema van de expositie Leap of Faith is het hedendaagse concept van geloof. De gelijknamige sculptuur beeldt dat goed uit. Het werk stelt een astronaut voor die, met één been op de grond, een zwaar gouden kruis draagt.

Joseph Klibansky, Leap of Faith, t/m 14 mei in Museum de Fundatie, Zwolle

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share